Міносвіти оприлюднило пробний варіант мультипредметного тесту з історії України

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Міністерство освіти і науки оприлюднило демонстраційний варіант завдань Національного мультипредметного тесту з історії України для вступників у виші.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Майбутні учасники можуть скласти тест в онлайн тут. У ньому 30 завдань, які треба виконати за 60 хвилин. Інтерфейс пробного тесту відрізняється від того, який буде в реальному НМТ, однак структура, тип завдань та тривалість виконання аналогічні реальному вступному тесту. Також тест можна завантажити файлом.

Крім того, наразі можна пройти тести з обовʼязкового блоку — українська мова та математика. Пробні НМТ з інших предметів оприлюднять не пізніше ніж у травні.

  • У 2023 року у Міністерстві освіти і науки України вирішили відмовитися від зовнішнього незалежного оцінювання. Замість нього буде Національний мультипредметний тест. Це тестування міститиме завдання з трьох предметів, два з яких — обовʼязкові (українська мова та математика), а один на вибір — історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія. На складання тесту даватимуть 180 хвилин. НМТ пройде у дві сесії — основну та додаткову, так само як ЗНО. Реєстрація запланована на квітень.