У Сеулі збираються побудувати найбільше у світі колесо огляду без спиць

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У столиці Південної Кореї, у місті Сеул у 2027 році має зʼявитись «Сеульське кільце» — 180-метрове оглядове колесо без спиць, найбільше у світі.

Про це повідомляє CNN.

Атракціон буде розташований у парку Ганиль. Колеса огляду без спиць відносно нова розробка. Зазвичай вони мають троси, що проходять посередині, але за останні кілька років технологія розвинулася та дозволила обертатися без них.

Після завершення будівництва на «Сеульському кільці» буде 36 вагонів, кожен із яких може вмістити до 25 людей. Якщо колесо огляду вийде на повну потужність, воно зможе приймати до 11 792 людей на день. Вартість проєкту — понад $300 мільйонів.

Парк неподалік стадіону Кубка світу. До того ж колесо буде встановлене недалеко від річки Ган — це місце відоме своїми краєвидами на місто.

Міська влада Сеулу заявила, що місцем розташування колеса парк Ганиль (корейською «небо») обрали з різних причин, зокрема через його близькість до північного кордону країни. «Оскільки парк географічно наближений до Північної Кореї, ми втілимо в кільці своє прагнення, бажання обʼєднаної Кореї та національної єдності».

«Сеульське кільце» — одна з кількох ініціатив, що реалізуються в районі Сангам-дон, колишньому звалищі, там тепер реалізують екологічно чисті проєкти. Колесо огляду використовуватиме екологічно чисті технології, зокрема сонячну енергію.

Наразі найбільше в світі оглядове колесо без спиць розташоване в китайській провінції Шаньдун, воно заввишки 145 метрів.