Netflix знижує ціну передплати в понад 30 країнах, щоб утримати кількість користувачів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Стримінговий сервіс Netflix зменшив ціну на передплату в понад 30 країнах, адже сподівається зберегти зростання числа своїх користувачів в умовах жорсткої конкуренції.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зниження ціни стосується країн Близького Сходу, включно з Єменом, Йорданією, Лівією та Іраном; ринків Африки на південь від Сахари, включно з Кенією, і таких європейських країн, як Хорватія, Словенія та Болгарія. Також зниження торкнеться Латинської Америки, включно з Нікарагуа, Еквадором і Венесуелою та деяких частин Азії, зокрема Малайзії, Індонезії, Таїланду і Філіппін. Подекуди ціни зменшили на половину.

Netflix працює у понад 190 країнах. Сервіс прагнув збільшити свою частку в нових регіонах у міру насичення ринків США та Канади. Ще в січні керівники Netflix говорили про підвищення, а не зниження цін. У січневому звіті про прибутки та збитки співгенеральний директор Грег Пітерс сказав, що компанія шукає місця, де вони можуть дозволити собі підняти ціни.

Зміна цін Netflix є ознакою того, що великі стримери досі намагаються визначити, які ціни забезпечать найкраще поєднання зростання кількості передплатників і доходів компанії. Споживачі можуть обирати між місцевими кабельними провайдерами, регіональними потоковими сервісами та великими глобальними платформами. Netflix знижував ціни на свої послуги в минулому, особливо коли стикався з жорсткою конкуренцією або хотів швидше додавати користувачів (так сталося у 2021 році).