Times: До квітня Україна отримає не більше 50 західних танків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

До очікуваного навесні нового наступу росії Україна отримає невелику частину від обіцяних західними країнами танків.

Про це пише The Times.

За оцінками, до початку квітня на фронт прибудуть лише 50 танків, що викликає занепокоєння, оскільки їх буде недостатньо для істотного впливу на бойові дії. Як пише видання, Київ очікує, що його союзники надішлють загалом до 320 західних танків.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його міністри намагатимуться під час Мюнхенської конференції з безпеки, яка завершується сьогодні, згуртувати партнерів, щоб передати більшу частину з обіцяних європейськими країнами 80 танків Leopard 2.

  • На засіданні «Рамштайну» 14 лютого міністр оборони США Ллойд Остін заявляв, що вісім країн постачатимуть Україні танки Leopard. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди. США, Чехія та Нідерланди разом нададуть понад 90 танків Т-72, а Велика Британія — танки Challenger 2.
  • У лютому в Німеччині почалися навчання українців на танках Leopard 2. Речниця Міністерства оборони ФРН заявила, що до кінця першого кварталу вони мають завершитися — синхронно з передачею 14 танків Leopard 2А6.