Кремль навчає 6 тисяч працівників для окупаційних адміністрацій і пропонує пільгову іпотеку на захоплених територіях України

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Росіяни почали готувати працівників для роботи в окупаційних адміністраціях в Україні.

Про це пише Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ.

Кремль планує навчити шість тисяч росіян для роботи в окупаційних органах влади на захоплених територіях України. Працівників готує Російська академія народного господарства при президенті рф.

Очікується, що випускниками цього курсу будуть здебільшого росіяни, але до 20% все ж планують набрати з місцевих колаборантів.

Також окупанти вирішили видавати пільгову іпотеку росіянам, які купують житло на захоплених територіях України. Реалізувати програму доручили фінансовому інституту розвитку в житловій сфері «Дом.рф», який покриватиме різницю в іпотечних відсотках банкам за рахунок державних субсидій.

Таким чином Кремль хоче стимулювати росіян приїжджати на окуповані території України та змусити місцевих отримувати російські паспорти.

  • Росія на окупованих територіях проводить політику примусової паспортизації населення. Людей, які відмовляються від російських паспортів, обмежують у правах, не беруть на роботу й навіть можуть не надавати різні соціальні послуги або виплати.