У Брюсселі розпочався девʼятий «Рамштайн». Що на порядку денному

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з американським колегою Ллойдом Остіном на полях зустрічі Контактної групи з питань оборони України. Це уже девʼята зустріч у форматі «Рамштайн», яка сьогодні проходить у Брюсселі.

«Завжди приємно зустрітися з моїм добрим другом і українським колегою Олексієм Резніковим. Понад 50 країн-учасниць Контактної групи з питань оборони України стоять разом із вами в цій боротьбі за український суверенітет і самозахист», — написав Остін.

За словами Резнікова, серед головних питань порядку денного — захист українського неба, зокрема через залучення авіаційної платформи, розбудова «танкової коаліції», формування запасу міцності по боєприпасах, тренінгові програми для воїнів.

Перша зустріч у такому форматі відбулася на базі ВПС США в Німеччині «Рамштайн» у квітні. Тоді її учасниками стали понад 40 країн. Із часом кількість країн, готових допомагати Україні, зросла.

  • Попередня зустріч відбулась 20 січня. За її результатами 12 країн погодилися передати Україні танки Leopard 2. Серед цих країн — Польща і Фінляндія, які публічно про це говорили, а також Іспанія, Нідерланди та Данія.