Суд арештував 32 мільйони гривень підсанкційного російського олігарха

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Суд арештував 32 мільйони гривень найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. За відкритими даними цей виробник — Миколаївський глиноземний завод, який належить підсанкційному російському олігарху Олегу Дерипасці.

Про це пише пресслужба Офісу генпрокурора.

Ці кошти перебували на рахунку Держмитслужби. Загалом за клопотанням Офісу генпрокурора в Україні арештували активів Дерипаски на понад мільярд гривень.

Раніше суди вже арештували 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.

  • Міністерство юстиції просить Вищий антикорупційний суд конфіскувати активи російського олігарха Олега Дерипаски в Україні. Відомство подало відповідний позов.
  • Олег Дерипаска контролює або володіє значними частками груп компаній Rusal (один із найбільших світових виробників алюмінію), «Базовий елемент», «Ен+ груп». Він володіє військово-промисловою компанією, що контролює російські підприємства з виготовлення бронетехніки — у подальшому збройні сили рф використовують її у війні проти України.
  • Олег Дерипаска опинився в списку росіян, проти яких у квітні 2018 року Мінфін США запровадив санкції. Під їхню дію потрапили також підконтрольні бізнесменові компанії, зокрема Rusal — єдиний виробник первинного алюмінію в рф. Санкції передбачають заморожування активів у США, а також заборону для американських громадян укладати угоди з цими компаніями.