Премʼєр Денис Шмигаль не знайшов підстав для запровадження санкцій щодо Юрія Бойка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль не знайшов достатньо підстав, аби запровадити санкції щодо колишнього глави фракції партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка.

Про це йдеться у відповіді Офісу президента на запит Руху «ЧЕСНО».

«Листом від 13 січня 2023 року премʼєр-міністр України Денис Шмигаль проінформував президента України та автора петиції, зокрема, про недостатність наразі підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка», — йдеться у відповіді на запит.

ЧЕСНО

Прем’єр-міністр росії Дмитро Медведєв приймає у своїй резиденції в Москві тоді ще кандидата в президенти України Юрія Бойка і голову політичної ради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчук, 22 березня 2019 року.

Yekaterina Shtukina \ TASS via Getty Images

  • У вересні 2022 року на сайті президента зʼявилася відповідна петиція, яка згодом набрала понад 26 тисяч голосів українців. У відповіді Володимира Зеленського зазначалося, що позбавити звання можуть або через тяжкий злочин, або якщо людина перебуває під санкціями. У грудні він доручив Шмигалю проаналізували підстави для санкцій.
  • Звання Герой України Юрій Бойко отримав у 2004 році від тодішнього президента Леоніда Кучми — за «визначні особисті заслуги перед українською державою в розвитку паливно-енергетичного комплексу».