Мінфін США визнав «ПВК Вагнера» транснаціональною злочинною організацією та наклав на неї санкції

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Міністерство фінансів США визнало російську «ПВК Вагнера» транснаціональною злочинною організацією та запровадило нові санкції проти неї та тих, хто її підтримує.

Про це йдеться у пресрелізі Мінфіну США.

Водночас Державний департамент США оголосив про низку санкцій, спрямованих на ключову інфраструктуру «ПВК Вагнера». Як повідомив держсекретар Ентоні Блінкен, у переліку — авіакомпанії, які використовують бойовики, пропагандисти та підставні підприємства. Загалом п’ять організацій та одна фізична особа, пов’язані з «ПВК Вагнера» та її засновником Євгеном Пригожиним.

У відомстві також заявили, що вживатимуть заходів щодо запровадження візових обмежень для 531 російського військовослужбовця, причетного до нападу на Україну.

Міністерство фінансів США, зокрема, ввело санкції проти акціонерного товариства Terra Tech — російської технологічної компанії, яка постачає росіянам знімки комерційних супутників і фото з безпілотників.

У списку обмежень також опинився дослідницький інститут космічної науки та техніки Чанша Тяньї — підприємство, що базується в Китаї та надало Terra Tech замовлення на супутникові знімки над територією України.

Під санкціями також опинилося акціонерне товариство Науково-виробничий концерн «БАРЛ» — російська космічна компанія, що надає військовим рф закордонні супутникові знімки високої роздільної здатності.

Крім того, у списку — «Офіцерський союз міжнародної безпеки» та її директор Олександр Іванов, Sewa Security Services, Валерій Захаров, авіакомпанія Kratol Aviation з Обʼєднаних Арабських Еміратів, якою користувалися «вагнерівці», російська вантажна авіакомпанія «Авіакон Цитотранс», Уральський завод цивільної авіації, що є розробником безпілотників, держпідприємство з ремонту літаків «Національна авіаційна сервісна компанія», розробник засобів звʼязку для авіації Науково-виробниче підприємство «Пріма» і Науково-виробниче підприємство «Гамма».

Обмеження ввели проти концерну «Алмаз-Антей» та його директора Яна Новікова, Алана Лушнікова та його компанії «ТКХ-Інвест», а також проти двох посадовців з адміністрації путіна Олександра Харичева та Бориса Рапопорта.