Мінʼюст США подає на Google до суду через монополізацію на ринку онлайн-реклами

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство юстиції США подає до суду на Google за монополізацію цифрових рекламних технологій.

Про це ідеться в заяві Мінʼюсту.

Позов Міністерство подає разом із генеральними прокурорами Каліфорнії, Колорадо, Коннектикуту, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Род-Айленду, Теннессі та Вірджинії. Вони вимагають як справедливого захисту від імені американської громадськості, так і потрійного відшкодування збитків, яких зазнали федеральні державні установи, що переплатили за рекламу в інтернеті.

Як стверджується в позові, за останні 15 років Google займалась нейтралізацією чи усуненням конкурентів у галузі рекламних технологій. Антиконкурентна поведінка Google включає, зокрема, купівлю конкурентих інструментів цифрової реклами та привʼязку видавців сайтів до своїх нещодавно придбаних інструментів.

«У скарзі стверджується про повсюдну і систематичну неправомірну поведінку, за допомогою якої Google прагнула зміцнити своє становище на ринку та запобігти конкуренції на вільному ринку. У гонитві за надприбутком Google завдала величезної шкоди інтернет-видавцям і рекламодавцям, а також американським споживачам», — заявила заступницяк генерального прокурора Ліза Монако.