Росія змоделювала запуск гіперзвукової ракети у водах Атлантики. Чи був фізичний пуск, невідомо

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Російський військовий корабель відпрацьовував удар по морській цілі на відстані понад 900 кілометрів. Чи був фізичний запуск ракети, наразі невідомо.

Про це повідомляють у тамтешньому Міноборони.

Російський фрегат «Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков» провів навчання із застосування гіперзвукової крилатої ракети «Циркон» шляхом компʼютерного моделювання. Це відбулося в західній частині Атлантичного океану.

Фрегат відпрацював ракетний удар по морській цілі, «що імітує корабель умовного супротивника» на відстані понад 900 кілометрів.

«Адмірала Горшкова» у навчаннях супроводжував середній морський танкер «Кама».

У російському оборонному відомстві також повідомили, що в лютому біля узбережжя Південно-Африканської республіки (ПАР) планують проведення низки спільних навчань з військово-морськими силами Китаю та ПАР.

  • У вересні 2022 року росія вже проводила спільні навчання з КНР та Індією в акваторіях і прибережних зонах Охотського та Японського морів. Тоді у маневрах брали участь 140 літальних апаратів, 60 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення, які відпрацьовували «оборону морських комунікацій та районів морської економічної діяльності, сприяння сухопутним військам на приморському напрямку».