Поліція повідомила про підозру росіянам, які грабували будинки на Київщині

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Слідчі Нацполіції повідомили про підозру полоненому окупанту та його командиру, які імітували розстріл цивільних та грабували будинки на Київщині.

Поліцейські встановили, що в березні 2022 року російський єфрейтор, перебуваючи на посаді стрілка-розвідника 1 батальйону 104 полку 76 дивізії вч 32515, разом із командиром його відділення та іншими військовослужбовцями рф зайняли один із приватних будинків в Ірпені і розгорнули там свій штаб.

Окупанти проживали в тому домі, грабуючи його та залякуючи місцевих.

Познущавшись із місцевих мешканців, окупанти заборонили їм виходити з будинку, інакше їх одразу застрелять. Цивільних позбавили навіть можливості пересуватись, аби отримати воду та їжу.

Пізніше цих військових передислокували на інші напрямки. Вже у вересні 2022 року, під час бойових дій на Херсонському напрямку, одного із цих воєнних злочинців затримали сили безпеки та оборони України.

Одному зловмиснику підозру вручили в СІЗО. Встановлено також, що він неодноразово брав участь у військових діях на території Сирії, Криму, Донецької, Луганської та інших областей України. Місце перебування іншого фігуранта наразі встановлюють.