Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, коли приїде в Україну

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус планує найближчим часом відвідати Україну.

Про це він заявив в інтервʼю Bild am Sonntag, пише Reuters.

«Безперечно те, що я невдовзі поїду в Україну. Ймовірно, навіть протягом наступних чотирьох тижнів», — сказав Пісторіус.

Відповідаючи на запитання про танки Leopard для України, він зазначив: «Ми ведемо дуже тісний діалог з нашими міжнародними партнерами, насамперед із США, щодо цього питання».

  • 20 січня на авіабазі «Рамштайн» у Німеччині відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що західні союзники на зустрічі у форматі «Рамштайн» поки не дійшли згоди щодо надання Україні основних бойових танків Leopard 2. За його словами, Німеччина не блокує це рішення.
  • Водночас міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українських військових уже почнуть навчати керувати танками Leopard. Це означає, що тільки-но ухвалять політичне рішення про поставки, українська армія зможе одразу використовувати ці танки.
  • Речник Білого дому з питань національної безпеки і оборони Джон Кірбі заявив, що у питанні надання танків Leopard Україні Німеччина проходить через «свій власний процес». За його словами, Сполучені Штати не тиснуть на німців.
  • За даними Business Insider, ексміністр оборони Німеччини Ламбрехт перед відставкою заборонила інвентаризацію танків Бундесверу, аби відтермінувати відповідь уряду щодо постачання Україні танків Leopard.