Естонія надасть Україні рекордний пакет військової допомоги на €113 мільйонів. Що туди ввійде?

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Естонія надасть Україні рекордний пакет військової допомоги на €113 мільйонів, що є найбільшим пакетом, наданим країною до цього часу.

Видання ERR пише, що Україна отримає десятки гаубиць калібру 155 і 122 мм, тисячі снарядів, вантажівки, понад сотню протитанкових гранатометів Carl Gustav і понад тисячу боєприпасів до них.

«Якщо впаде Україна, опиниться під загрозою свобода решти світу. Допомагаючи Україні захищати свою незалежність, ми захищаємо право на свободу та демократію всіх держав, зокрема Естонії», — сказала премʼєр-міністр Кая Каллас.

Таким чином, військова допомога Естонії збільшиться до €370 мільйонів і становитиме понад 1% від валового внутрішнього продукту Естонії.

  • Раніше Естонії надавала Україні ПТРК Javelin, гаубиці, протитанкові міни та гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби звʼязку та індивідуального захисту, медичне обладнання і сухпайки. Спільно з Німеччиною Естонія направила в Україну два польові шпиталі. Третій польовий госпіталь Естонія пожертвує спільно з Нідерландами та Норвегією.