Після аварії російський космічний корабель «Союз» повернеться на Землю без екіпажу

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Російське космічне агентство вирішило повернути на Землю пристикований до Міжнародної космічної станції російський корабель «Союз МС-22». Після аварії він повернеться без екіпажу.

Про це «Роскосмос» повідомив у Telegram-каналі.

Космонавти Сергій Прокопʼєв, Дмитро Петєлін та астронавт Франциско Рубіо залишаться на МКС. Їх повернуть на Землю на кораблі «Союз МС-23», який планують запустити 20 лютого 2023 року у безпілотному режимі.

Раніше передбачалося, що 16 березня космонавти «Роскосмосу» Олег Кононенко та Микола Чуб, а також астронавт NASA Лорал ОʼХара вирушать на цьому кораблі на Міжнародну космічну станцію.

  • 14 грудня значний витік охолоджувальної рідини з корабля «Союз», пристикованого до Міжнародної космічної станції, змусив російських космонавтів скасувати вихід у відкритий космос. Це сталося за 1 годину 40 хвилин до того, як Сергій Прокопʼєв і Дмитро Петєлін мали вийти у відкритий космос.
  • У «Роскосмосі» стверджують, що пошкодження радіатора сталося через удар метеороїда.
  • Це був уже другий випадок, коли Прокопʼєву і Петєліну довелося скасувати вихід у космос. 24 листопада, коли вони готувалися до виходу з космічної станції, була виявлена проблема з насосом водяного охолоджувача на скафандрі Прокопʼєва «Орлан».