Кабмін: Програма обміну старих ламп на енергозбережувальні стартує із 16 січня

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Уряд України із 16 січня розпочне програму обміну старих ламп розжарювання на нові енергозбережувальні LED-лампи. Цей обмін буде безкоштовним.

Про це заявив премʼєр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

За його словами, на першому етапі планують замінити до 500 тисяч ламп у шести регіонах України. Після цього за два тижні проєкт запустять по всій Україні.

Кожен українець матиме змогу подати заявку на заміну ламп через портал «Дія». Пʼять нових LED-ламп можна отримати в найближчому відділені «Укрпошти».

  • Країни Заходу в межах міжнародної конференції «Солідарність з українським народом» анонсували надання Україні мільярда доларів, щоб пройти зиму. Половина цих коштів буде грантова, а інша половина — у вигляді товарів, роботи та кредитів.
  • Президент Володимир Зеленський просить Євросоюз постачати електроенергію в Україну до завершення опалювального сезону. Для цього потрібно наростити потужності.
  • Заміна 50 мільйонів старих ламп розжарювання розвантажить роботу цілого реактора атомної електростанції. Придбання 30 мільйонів таких ламп профінансує Європейська комісія.