Після вступу до ЄС український паспорт може увійти до десятки найсильніших у рейтингу Нenley & Partners. Зараз він на 36 місці

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Український закордонний паспорт може увійти до десятки найсильніших після вступу до Європейського Союзу, вважають у компанії Нenley & Partners. Український паспорт у цьому разі дозволить відвідувати країни, з якими Євросоюз має безвіз.

Станом на початок 2023 року український паспорт перемістився з 35 на 36 місце в їхньому індексі паспортів, який відображає зміни в безвізовому режимі країн світу. У компанії зазначають, що це сталося через зміни в позиціях інших країн.

За період, відображений у рейтингу, країна не укладала договорів про безвізове переміщення, тож наразі власники паспорта України мають змогу пересуватися без візи чи з візою після прибуття по 144 країнах світу.

Японія очолює рейтинг найсильніших паспортів світу пʼятий рік поспіль – її громадяни можуть перебувати без візи або отримати її після прибуття у 193 країнах з 227. Сінгапур та Південна Корея посіли друге місце — у них 192 безвізових напрямки. Третє місце ділять німці та іспанці, які можуть їздити без віз у 190 країн.

Паспорт громадян росії у цьому рейтингу на 49 місці. Останнє, 109 місце має Афганістан.

  • Індекс паспортів Henley & Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, ранжуючи їх за кількістю країн безвізового вʼїзду. Рейтинг укладається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (International Air Transport Association), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.