Вантажне судно з українською кукурудзою сіло на мілину в Суецькому каналі

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Вантажне судно MV Glory сіло на мілину в північній частині Суецького каналу поблизу єгипетського міста Ель-Кантара.

Про це повідомляє Associated Press.

Супутникові дані показали, що наразі судно перебуває на односмуговій ділянці Суецького каналу. За даними Спільного координаційного центру, Glory перевозить понад 65 тисяч метричних тонн кукурудзи з України до Китаю.

«Адміністрація Суецького каналу продовжує свої зусилля щодо спуску судна Glory на воду за допомогою трьох буксирів — Port Said, Svitzer Suez 1 і Ali Shalabi» — йдеться у повідомленні судноплавного агентства Leth Agencies.

Дані трекерів VesselFinder і MarineTraffic показали, що судно йшло під прапором Маршаллових Островів, повідомляє Reuters.

Згодом AFP із посиланням на дані судноплавного агентства повідомило, що корабель зняли з мілини.

  • Приблизно 15% світового судноплавства проходить через Суецький канал. Це найкоротший морський шлях між Європою і Азією.
  • 23 березня 2021 року судно MV Ever Given компанії Evergreen, яке йшло під прапором Панами, сіло на мілину на півдні Суецького каналу. 400-метровий контейнеровоз врізався в берег і повністю перекрив рух. Причиною аварії назвали сильний вітер і бурю.
  • 31 серпня 2022 року нафтовий танкер Affinity V сів на мілину через технічну несправність керма та заблокував рух Суецьким каналом.