«Укренерго»: В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, найгірша ситуація в Києві та прифронтових регіонах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У компанії «Укренерго» повідомили, що в енергосистемі України зберігається суттєвий дефіцит потужності. Найгірша ситуація наразі в Києві та прифронтових регіонах.

Про це пише «Укренерго».

У компанії зазначили, що до мережі підключили один із блоків атомних електростанцій, триває набір потужності. Однак досі є обмеження в передачі електроенергії через пошкодження магістральних мереж.

До всіх областей довели ліміти споживання, там тривають відключення світла. Найгірша ситуація — у Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні країни.

«Ремонтні роботи тривають цілодобово, але отримані пошкодження обʼєктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їх відновлення вимагає значного часу. «Укренерго», генерація та оператори систем розподілу роблять усе можливе, щоб покращити ситуацію з електропостачанням у країні», — йдеться в повідомленні.

  • Удари росіян по енергетичній інфраструктурі України призводять до погіршення прогнозів падіння ВВП у 2022 році. Вони також сповільнять його відновлення у 2023 році.
  • Російські війська систематично бʼють по обʼєктах критичної інфраструктури України. Наразі серйозно пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури. У звʼязку з цим проводяться періодичні відключення електроенергії.