США підтвердили, що передадуть Україні батарею Patriot

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сполучені Штати Америки в наступному пакеті військової допомоги Україні на майже $2 мільярдів передадуть ракетну батарею Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту від нападів росії на критичну інфраструктуру України.

Цю інформацію Білий Дім підтвердив 21 грудня.

США навчать українських військових керувати батареєю ракет Patriot у третій країні. Оголосить про новий пакет допомоги президент Джо Байден 21 грудня.

МIM-104 (Patriot) — американський зенітний ракетний комплекс, який використовують армія США та її союзники. Цей комплекс виготовляє компанія Raytheon. Остання версія цього ЗРК — PAC-3 — прийнята на озброєння 2001 року. Комплекс здатний уражати бойові літаки, крилаті та балістичні цілі на висоті до 15 кілометрів і з дальністю понад 100 кілометрів.

  • 13 грудня стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена завершує плани щодо відправки системи протиракетної оборони Patriot в Україну. Пізніше стало відомо, що Байден підпише рішення про передачу Україні систем протиповітряної оборони Patriot тільки після отримання від Пентагону відповідей на свої застереження.