Опитування: Губернатор Флориди Десантіс переміг би Трампа на республіканських праймеріз із значним відривом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Губернатор Флориди Рон Десантіс переміг би колишнього президента Дональда Трампа на республіканських праймеріз за право балотуватися від цієї партії на наступних виборах у 2024 році. Він має значний відрив від експрезидента.

Про це йдеться в новому опитуванні від Suffolk University/USA Today, пише BBC.

За Десантіса на праймеріз готові проголосувати 56% республіканців, тоді як за Трампа — лише 33%. Сам Десантіс поки не оголошував, що балотуватиметься у президенти, тоді як Трамп вже почав передвиборчу кампанію.

Крім цього, Десантіс може потенційно перемогти і на самих президентських виборах. За даними опитування, його підтримали б 47% виборців, тоді як чинного президента, представника демократів Джо Байдена — лише 43%. Водночас 7% людей поки не визначилися.

  • Колишній президент США Дональд Трамп у середині листопада оголосив, що візьме участь у наступних президентських виборах. Вони мають відбутися у 2024 році.
  • На початку листопада у США відбулися проміжні вибори. На них повністю переобиралася Палата представників та третина Сенату. Республіканці змогли отримати більшість у Палаті представників, але в Сенаті більшість все одно лишилася за демократами.