ДБР повідомило про підозру заступнику голови Федерації профспілок. Його вже арештували

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. Його підозрюють у незаконному відчуженні майна на 138 мільйонів гривень.

Про це пише пресслужба ДБР.

Так, заступник голови ФПУ у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення щодо незаконного відчуження на користь приватного підприємства будівлі державної курортної лікарні у Києві. Експертиза показала, що загальна вартість приміщення становила 138 мільйонів 308 тисяч гривень. Лікарню, яка взагалі не підлягала відчуженню, продали ще й за значно нижчою вартістю.

Чоловікові повідомили про підозру за розтрату чужого майна та зловживання службовим становищем.

Суд вже обрав йому запобіжний захід. Підозрюваного посадили за ґрати з альтернативою внесення застави у розмірі 124 мільйонів гривень. Також суд відсторонив його від посади на два місяці.

  • 25 листопада працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще двом колишнім начальникам Головного управління майном КМДА, які незаконно передавали профспілкам право власності на держмайно. За даними слідства, із 1992 року і по теперішній час посадовці Федерації професійних спілок України та підконтрольних Федерації приватних акціонерних товариств незаконно оформлювали право власності на державне майно, а потім відчужували курортно-оздоровчі, спортивні, туристичні та інші державні комплекси.