Голова Єврокомісії заявила про загибель 100 тисяч українських військових. Пізніше ці слова зникли з її виступу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про загибель у війні з росією 100 тисяч українських військових.

У першій версії свого звернення вона додала, що внаслідок бойових дій загинули понад 20 тисяч мирних жителів. Пізніше відео було відредаговано і слова про українські втрати з нього видалені.

Фон дер Ляєн також підкреслила, що вторгнення росії «принесло смерті, невимовні страждання та спустошення, і тому рф має відповісти за жахливі злочини своїх військових». У звʼязку із цим Європейська комісія підтримуватиме створення міжнародного трибуналу під егідою ООН, щоб притягнути до відповідальності всіх винних.

Крім того, голова Єврокомісії підкреслила, що збитки України від російської агресії зросли до €600 мільярдів. Наразі в ЄС заблоковані €300 мільярдів резервів центробанку рф і €19 мільярдів активів російських олігархів. Тож Єврокомісія ініціює розробку механізму, який дозволить використати ці кошти на відбудову України.

  • Наприкінці вересня президент Володимир Зеленський заявив, що щодня у війні проти росії Україна втрачає приблизно 50 воїнів. Водночас від початку повномасштабного вторгнення українських героїв загинуло впʼятеро менше, ніж окупантів.