Генштаб ЗСУ: У війні в Україні готові взяти участь 10—15 тисяч білорусів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Близько 10—15 тисяч білорусів готові взяти участь у війні в Україні на російському боці. Їх приваблюють високі грошові виплати.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«Близько 10—15 тисяч особового складу силових структур республіки білорусь готові взяти участь у «спеціальній військовій операції» рф. Насамперед через привабливість високого грошового забезпечення», — розповів він.

Також Громов зазначив, що серед росіян поширюється інформація про нібито загострення на українсько-російському кордоні, що має статися в період з 23 до 28 листопада.

«Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого загострення обстановки на російсько-українському кордоні з 23 по 28 листопада. При цьому він очікує, що «НАТО та Україна зажадають захопити кордони миролюбивихбілорусі та росії», — пояснив він.

  • Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що військове угруповання в білорусі поки не має вигляду ударного — у ньому приблизно 4 300 російських військових, здебільшого мобілізованих, з обмеженою кількістю важких систем озброєння.