У Херсоні знайшли повний список поліцейських-зрадників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Державного бюро розслідувань знайшли у звільненому Херсоні повний список колишніх українських правоохоронців, які служили російським окупантам.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Там вказали, що окупанти дуже швидко тікали з Херсону, тому не встигли знищити докази своєї державної зради. Вони залишили журнал прийняття (здавання) поста та перевірки несення служби з охорони будівлі Управління карного розшуку ГУ МВС Херсонської області. Окремо знайдено повні списки з адресами, телефонами, званнями та позивними колаборантів-поліцаїв.

У ДБР назвали позивні кількох колаборантів: «Дукаліс», «Кобра», «Джокер», «Кілер», «Купець», «Мати» та «Вано». Останній — колишній співробітник Головного управління Нацполіції в Херсонській області, якому вже заочно повідомили про підозру в держзраді.

Готується заочне повідомлення про підозру в державній зраді всім фігурантам.

  • Раніше голова Нацполіції Ігор Клименко повідомляв, що із 330 поліцейських Херсонської області, які відмовилися залишати окуповані території, з ворогом співпрацювали лише одиниці. «Частина з них вийшла з окупантами, частину найближчим часом затримаємо. Їх небагато — до десяти осіб, які працювали в адміністраціях окупаційної влади», — сказав Клименко.