Республіканці здобувають більшість у Палаті представників США

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Республіканська партія США офіційно здобула більшість на виборах до Палати представників. Вона подолала необхідний поріг у 218 місць.

Про це пише CNN.

За підсумками проміжних виборів до Конгресу США республіканці вже отримали необхідні 218 місць для більшості у Палаті представників. Водночас у демократів залишається контроль над Сенатом.

Наразі підрахунок голосів у низці округів ще триває, але американські ЗМІ прогнозують, що республіканці отримають від 218 до 223 місць.

Республіканська більшість у Палаті представників означатиме, що там зміниться і спікер. Найімовірніше, замість Ненсі Пелосі новим спікером стане конгресмен Кевін Маккарті.

  • 8 листопада 2022 року у США пройшли вибори до Конгресу, який складається з Палати представників і Сенату. Американці обирали всю Палату представників, а ще — 34 зі 100 сенаторів, губернаторів штатів і численних посадовців на рівні місцевих громад.
  • 12 листопада чинний сенатор-демократ від штату Аризона Марк Келлі переміг республіканця Блейка Мастерса. Це дало демократам ще одне місце у Сенаті.
  • 4 листопада під час візиту до Києва радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван запевнив, що двопартійна підтримка України діятиме незалежно від результатів виборів у США.