Премʼєр Швеції анонсував військову допомогу для України на $287 мільйонів. Там будуть системи ППО

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Премʼєр-міністр Швеції Ульф Крістерссон анонсував нову військову допомогу для України на суму 3 мільярди крон ($287 мільйонів) — це найбільший на сьогодні пакет підтримки від шведів.

Про це пише Reuters.

«Цей пакет військової підтримки більший, ніж усі разом вісім попередніх пакетів. Це найбільше, що ми зробили, і ми точно дотримуємося українського переліку пріоритетів, які, на їхню думку, їм зараз потрібні», — сказав Крістерссон на пресконференції.

Міністр оборони Пал Джонсон заявив, що новий пакет військової підтримки для України включає систему протиповітряної оборони та боєприпаси. У новому пакеті допомоги поки що немає артилерійської системи «Арчер», яку хотіли отримати українці, але Джонсон не виключив, що Швеція надасть її в майбутньому.

Згодом міністр оборони України Олексій Резніков підтвердив надходження допомоги від Швеції.

«Хороші новини зі Скандинавії: Швеція оголосила про ще один пакет допомоги у сфері безпеки для України вартістю 720 мільйонів шведських крон. Системи протиповітряної оборони, транспортні засоби, зимове спорядження допомагатимуть нашим воїнам і підтримуватимуть Україну у боротьбі», — написав він.

  • Попередній уряд Швеції затвердив кілька траншів допомоги Україні, як військової, так і гуманітарної, на суму понад 1 мільярд крон.