Bloomberg: Російські чиновники почали таємно перевіряти та облаштовувати бомбосховища

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

По всій росії чиновники почали таємно перевіряти підвали, бомбосховища та інші подібні обʼєкти. Їх також ремонтують та очищають.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Співрозмовники агентства кажуть, що перевірка бомбосховищ проводиться у рамках широкої кампанії, яку російська влада розпочала, щоб переконатися, що інфраструктура цивільної оборони готова на випадок ширшого конфлікту.

Вони також наголошують, що публічно про таку кампанію не оголошували і вона не викликана якимись конкретними загрозами. Джерела повʼязують перевірки військової інфраструктури з тим, що після оголошення мобілізації росія стикнулась з величезними провалами та забюрократизованістю.

  • Депутат московської міської думи від КПРФ Євген Ступін подав запит до уряду міста щодо адрес бомбосховищ у пʼяти районах столиці рф, а також запит на інформацію про те, чи відповідають вони встановленим нормативам. Ступін мотивував це тим, що «держпропаганда та окремі депутати періодично погрожують іноземним державам ядерними ударами» і очевидно, що ризик ударів у відповідь вкрай високий. У відповідь комуніст отримав листа від заступника мера Москви Петра Бірюкова, у якому йдеться про те, що місцезнаходження бомбосховищ — це «державна таємниця».