Поліція встановила трьох військових росії, які знущалися з жителів Ірпеня, а одного чоловіка розстріляли

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Слідчі Нацполіції встановили трьох російських десантників, які причетні до знущань над цивільними жителями Ірпеня (Київська область) і розстрілу місцевого чоловіка.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Зазначені події відбувалися у березні цього року під час окупації міста. Росіяни зневажливо ставилися до місцевих, фізично і психологічно тиснули на людей під час перевірок, а також погрожували зброєю. У разі наявності шрамів або татуювань росіяни розстрілювали цивільних.

Після звільнення міста одна з потерпілих жінок розповіла, що під час окупації ховалася з іншими мешканцями у підвалі житлового комплексу. Коли росіяни їх знайшли, то погрожували кожному розстрілом. Окупанти обіцяли розстріляти її сина, оскільки вважали, що він раніше був у лавах ЗСУ.

«Жінка разом з іншими мешканцями благала не вбивати її сина разом з його вагітною дружиною. Окупанти залишили їх живими, проте, як розповіла жінка, вбили їхнього сусіда», — заявили у поліції.

Чоловіка росіяни спіймали в квартирі. Вони вивели його на вулицю і вбили. Сусіди знайшли тіло наступного ранку. Його поховали у парку біля будинку.

Трьом десантникам повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).