У ВООЗ заявили, що з початку року кількість смертельних випадків від коронавірусу у світі впала на 90%

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що від початку року кількість смертей від коронавірусу у світі впала на 90%. На початку року щотижня від COVID помирали 75 тисяч людей, а за останній тиждень — лише 9 400.

Про це пише The Associated Press.

«Ми пройшли довгий шлях, і це — привід для оптимізму. Утім ми продовжуємо закликати усі уряди, громади та осіб залишатися пильними», — сказав він.

За його словами, нові штами COVID-19 продовжують зʼявлятися та становлять небезпеку. Гебреєсус підкреслив, що така кількість смертей — це майже на 10 тисяч більше, ніж могло бути до хвороби, якій можна запобігти.

Також він зазначив, що у світі досі проводять недостатню кількість тестів для виявлення коронавірусу, а різниця у кількості вакцинованого населення багатих та бідних країн лишається значною.

  • У вересні директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус казав, що у світі незабаром завершиться пандемія коронавірусу, для цього склалася найбільш сприятлива ситуація. Тим не менш, країни повинні ретельно переглянути свою політику та посилити її щодо коронавірусу і майбутніх вірусів, а також вакцинувати 100% своїх груп високого ризику та продовжувати тестування на вірус.