Meta офіційно звільняє 11 тисяч працівників

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Власник компанії Meta Марк Цукерберг оголосив про скорочення 11 тисяч працівників у WhatsApp, Facebook та Instagram, що становить 13% із 87 тисяч співробітників у всьому світі.

Про це йдеться в заяві Цукерберга.

«Сьогодні я хочу поділитися деякими із найскладніших змін, які ми робили за всю історію Meta. Я вирішив скоротити чисельність нашої команди приблизно на 13% і звільнити понад 11 тисяч наших талановитих співробітників», — написав Цукерберг у листі. Він назвав рішення «важким» і взяв на себе повну відповідальність за звільнення людей.

Рішення пояснюється його «надмірним оптимізмом щодо росту компанії» під час пандемії, що призвело до роздуття штату. Натомість «макроекономічний спад» і «посилення конкуренції» призвели до того, що доходи Meta виявилися набагато нижчими, ніж очікувалося.

Цукерберг зазначив, що Meta зменшила витрати на всіх напрямках свого бізнесу, зокрема скоротила бюджети та розміри винагород. Він додав, що у 2023 році компанія найматиме менше людей.

Звільненим обіцяють виплатити базову зарплату за 16 тижнів плюс ще за два тижні за кожний рік роботи, покрити страхування протягом пів року, а також допомогти із працевлаштуванням у перші три місяці.

  • Meta, як і інші технологічні гіганти, активно наймала працівників під час пандемії, оскільки життя та бізнес все більше переходили в інтернет. У 2020 і 2021 роках штат збільшився на понад 27 тисяч працівників, а за перші девʼять місяців цього року ще на 15 344.
  • Водночас акції Meta за рік впали на понад 70%, а статки генерального директора компанії Марка Цукерберга за 13 місяців зменшилися на $100 мільярдів.