В «Укренерго» обіцяють за кілька днів значно покращити ситуацію зі світлом, якщо не буде нових обстрілів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У компанії «Укренерго» обіцяють за кілька днів значно покращити ситуацію з електропостачанням на півночі та в центрі України. Але це за умови, якщо не буде нових обстрілів.

Про це заявив гендиректор «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

«Думаю, нам усім, споживачам, потрібно ще перетерпіти кілька днів за умови, що не буде нових обстрілів, для того щоб відбулися відчутні полегшення з енергоспоживанням, щоб графіки відключення були комфортнішими. За відсутності обстрілів (а це важлива умова!) ми зможемо покращити енергопостачання у Центральному і Північному регіонах», — пояснив він.

Водночас Кудрицький не виключає і вірогідності повного блекауту, якщо росіяни продовжать бити по енергосистемі. Він наголосив, що спрогнозувати такий сценарій неможливо, але енергетики теж готуються до такого.

  • Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що українським енергетикам потрібно від 3 до 5 тижнів, щоб повернути «комфортний рівень» після російських ударів. Це за умови, що війська росії не завдадуть нових ракетних ударів.
  • Обʼєднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10, 11, 17, 22 жовтня та 2 листопада. Від обстрілів постраждало майже 40% енергетичної інфраструктури.