ДТЕК: Аварійні відключення світла у Києві триватимуть ще дві доби

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Аварійні відключення електроенергії у Києві триватимуть ще дві доби. Щоб відновити більш-менш стабільне електропостачання потрібно близько двох тижнів.

Про це в ефірі телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«За графіком ми зможемо постачати електроенергію в Київ через добу або дві. Це максимум, що ми можемо зробити у найближчий час [...]. Зараз є відключення і за графіком, і аварійні. Ця ситуація буде тривати до тих пір, поки не будуть відремонтовані лінії та інша інфраструктура для того, щоб передати електроенергію в Київ та до інших регіонів України», — сказав Сахарук.

  • Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що українським енергетикам потрібно від 3 до 5 тижнів, щоб повернути «комфортний рівень» після російських ударів. Це за умови, що війська росії не завдадуть нових ракетних ударів.
  • Обʼєднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10, 11, 17, 22 жовтня та 2 листопада. Від обстрілів постраждало майже 40% енергетичної інфраструктури.
  • Через атаку аварійні відключення світла в Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях тривають і досі. «Укренерго» повідомляє, що енергомережа країни ще досі не може відновити повноцінну роботу.