ЗМІ: «Кухар путіна» пригожин зізнався, що впливав на вибори у США

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Соратник президента рф володимира путіна, його «кухар» євген пригожин визнав, що впливав на хід виборів у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомляє видання Russia News.

«Ми втручалися, втручаємося і втручатимемося. Акуратно, точно, хірургічно та по-своєму, як ми це вміємо. Під час наших точкових операцій видалятимемо відразу обидві нирки та печінку», — наводить відповідь пригожина повʼязана з ним компанія «Конкорд».

  • 8 листопада 2022 у США відбудуться вибори. У них братимуть участь кандидати на всі 435 місць у Палаті представників та 35 зі 100 місць у Сенаті, а також обиратимуть губернаторів 39 штатів та територій країни.
  • Росія використовує «фабрику тролів», більш відому як «Агентство інтернет-досліджень», для розповсюдження пропаганди в соціальних мережах. Вона завдає «ударів» по західних країнах і в зонах впливу росії. Масово про російських тролів заговорили після виборів президента США у 2016 році. Тоді в скандал через втручання у вибори потрапив Дональд Трамп, а Мінʼюст США офіційно звинуватив 13 працівників «Агентства», зокрема його гендиректора, «кухаря» путіна Євгена Пригожина, у втручанні.