Іспанська поліція вилучила партію марихуани вагою 32 тонни. Її вважають найбільшою в історії

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Поліція Іспанії вилучила 32 тонни марихуани вартістю щонайменше €64 мільйони. За словами правоохоронців, це найбільша кількість, яку коли-небудь знаходили в Іспанії чи за кордоном.

Про це пише Reuters.

Поліція провела рейди на низку ферм і виробничих підприємств по всій Іспанії в рамках операції під назвою «Сади». Вони затримали девʼятьох чоловіків і 11 жінок віком від 20 до 59 років.

«Цивільна гвардія вилучила найбільшу схованку розфасованої марихуани, із будь-коли знайдених на сьогодні, що еквівалентно приблизно 1,1 мільйону рослин», — заявили в Цивільній гвардії Іспанії.

Поліція повідомила, що канабіс відправляли в Іспанію, Швейцарію, Нідерланди, Німеччину та Бельгію.

Зловмисників затримали в жовтні в Толедо, Сьюдад-Реалі, Валенсії та Астурії минулого місяця, але подробиці операції оприлюднили лише 5 листопада.

  • Тим часом уряд Німеччини погодив і оприлюднив план легалізації марихуани. Дорослі жителі країни зможуть легально використовувати канабіс не лише з медичною, але й з рекреаційною метою — очікується, що з 2024 року.
  • Президент США Джо Байден 6 жовтня ухвалив рішення про помилування засуджених за всі попередні федеральні злочини, повʼязані зі зберіганням марихуани.