Росіяни обстріляли зерновий термінал у Миколаєві, який орендували китайці. МЗС України просить Китай натиснути на росію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російські війська обстріляли зерновий термінал у Миколаєві, який орендувала китайська корпорація. Тепер МЗС України просить Китай натиснути на росію, щоб вона припинила обстрілювати критичну інфраструктуру.

Про це у своєму Facebook написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він розповів, що внаслідок російського ракетного обстрілу було знищено 17 тисяч тонн соняшникової олії на $26 мільйонів. Інший термінал, яким теж володіють китайці, перебуває під загрозою обстрілів.

«Обстріли по китайському терміналу в порту Миколаєва вкотре підтверджують важливість активізації зусиль з боку Пекіна задля припинення війни росії проти України. Закликаємо китайську сторону вимагати від москви негайно припинити атаки на українську критичну інфраструктуру, щоб захистити в тому числі майно китайських підприємств», — зазначили в МЗС.

  • У вересні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся в Нью-Йорку з держрадником і головою МЗС Китаю Ваном Ї. За словами міністра, його колега підтвердив повагу Китаю до суверенітету і територіальної цілісності України, як і те, що «сила не має бути засобом вирішення суперечок».
  • Китай не засуджує напад росії на Україну і водночас посилює двосторонню торгівлю з рф на тлі західних санкцій.