Колишнього нардепа Максима Микитася залишили в СІЗО, але зменшили заставу до 100 мільйонів гривень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Вищий антикорупційний суд не змінив запобіжний захід колишньому народному депутату Максиму Микитасю, який намагався підкупити мера Дніпра, але зменшив розмір застави, під яку той може вийти зі слідчого ізолятора — із 260 до 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Чому саме зменшили заставу — невідомо, суд поки не оприлюднив повний текст рішення.

Сьогодні Микитась брав участь у засіданні по відеозвʼязку із СІЗО. Якщо Микитась внесе заставу, на нього покладуть низку обовʼязків. Зокрема, він повинен буде здати паспорти для виїзду за кордон, також йому заборонять спілкуватися зі свідками у справі.

  • 18 жовтня антикорупційні прокурори повідомили, що викрили Микитася на хабарництві — він хотів підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за рекордні €22 мільйони в обмін на укладення контракту на будівництво метрополітену із компанією, яку Микитась контролює. Гроші він обіцяв передавати частинами впродовж дії проєкту — до 2027 року. «Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (€220 мільйонів). Фінансувати проєкт мали за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку. 20 жовтня суд арештував Микитася.
  • Максим Микитась фігурує у ще одній справі — за фактом заволодіння 81 мільйоном гривень коштів Нацгвардії, справу зараз слухають у суді.