Зеленський пропонує створити платформи для деокупації Придністровʼя, Абхазії, Південної Осетії та Курильських островів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський пропонує створити платформи для деокупації інших регіонів за аналогією з «Кримською платформою». Це може стосуватися Придністровʼя у Молдові, Абхазії та Південної Осетії у Грузії та Курильських островів, на які претендує Японія.

Про це він заявив під час виступу на першому парламентському саміті «Кримської платформи».

«Наша співпраця має зберігатися на максимумі і після відновлення нашої територіальної цілісності. Ми маємо зробити цей формат, формат «Кримської платформи» стартом для інших гуманітарних і дипломатичних платформ, які сприятимуть деокупації інших територій, які були колись поневолені — від Придністровʼя і Абхазії до Північних територій», — сказав Зеленський.

Крім цього, він запросив усіх учасників «Кримської платформи» на півострів одразу після його звільнення.

  • «Кримська платформа» — це міжнародний консультативно-комунікаційний механізм, кінцева мета якого — деокупація Криму та його повернення під контроль України. «Кримська платформа» працюватиме на кількох рівнях. Перший — найвищий політичний рівень, до якого долучаться глави іноземних держав. Другий — рівень глав МЗС і міністрів оборони. Третій — міжпарламентський рівень. І четвертий — рівень експертів. Торік у саміті взяли участь представники 46 країн.