НАБУ підозрює голову Рахункової палати Валерія Пацкана в незаконному отриманні компенсацій за житло

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому нардепу, а нині голові Рахункової палати Валерію Пацкану в незаконному отриманні 117,65 тис грн компенсації за житло.

Про це повідомляє пресслужба бюро, не вказуючи його ім’я. Проте «Центр протидії корупції» (ЦПК) називає Пацкана.

За даними слідства, у 2017 році він подав до Апарату Верховної Ради заяву про щомісячну компенсацію вартості оренди житла, хоча мав тоді власну квартиру в новобудові на Печерську в Києві. Ця квартира була придатна для проживання, зазначили в НАБУ.

У ЦПК заявляють, що Пацкан може уникнути покарання, оскільки строк давності правопорушення закінчується вже у березні 2023 року. До цього часу детективи НАБУ мають завершити розслідування, а суд ухвалити остаточне рішення.

Пізніше Валерій Пацкан у Facebook заявив, що вважає підозру «необґрунтованою».

«Йдеться про справу багаторічної давнини. Ще до того, як я очолив Рахункову палату. Відтоді тема з офіційно задекларованою і непридатною для проживання квартирою періодично тиражується зацікавленими особами. Позиція моя залишається незмінною», — пояснив Пацкан і додав, що буде захищати свою честь, гідність та репутацію у встановленому законом порядку.