НАБУ повідомило про підозру екснардепу Грановському за організацію корупційної схеми на «Одеському припортовому заводі»

Автори:
Оксана Коваленко, Олексій Ярмоленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру колишньому нардепу Олександру Грановському через корупційну схему на «Одеському припортовому заводі». Там вважають, що саме Грановський був її організатором.

Про це пише пресслужба НАБУ.

Там не називають імені підозрюваного екснардепа, однак джерела «Бабеля» повідомили, що йдеться саме про Грановського.

«Слідство встановило, що народний депутат України VIII скликання організував схему, за якою «Одеський припортовий завод» продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами, нижчими за ринкові. Надалі ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ», — повідомили в НАБУ.

Схема діяла протягом березня-грудня 2015 року і завдала збитків заводу на 99 мільйонів гривень.

Також у НАБУ зазначили, що самого Грановського не знайшли.

  • Національне антикорупційне бюро викрило цю схему в березні 2020 року. Тоді про підозру повідомили чотирьом людям: довіреній особі Грановського, заступнику директора та начальнику одного з відділів заводу, а також власнику компанії, що є учасницею схеми. Довірену особу екснардепа та власника компанії-учасниці схеми оголосили в розшук.
  • Олександр Грановський був нардепом у 2014—2019 роках від фракції «Блок Петра Порошенка». На парламентських виборах 2019 року він балотувався в одному з мажоритарних округів у Києві, але програв.