Колишньому нардепу Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про підкуп мера Дніпра

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишньому народному депутату Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про спробу підкупу мера Дніпра Бориса Філатова.

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Дії Микитася кваліфікували за ч. 4 ст. 369 КК — пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. За цією частиною статті екснардепу загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з можливістю конфіскації майна.

Правоохоронці нагадали, що, за даними слідства, Микитась пропонував Борису Філатову €22 мільйони — це одна з рекордних сум хабаря, яку пропонували (і зафіксували) в Україні.

  • Микитася затримали 18 жовтня. Його підозрюють у пропозиції хабаря за укладення контракту на будівництво метрополітену у Дніпрі. Микитась хотів, щоб підконтрольні йому компанії отримали контракти поза конкурсом. Гроші Микитась обіцяв передавати частинами впродовж дії проєкту — до 2027 року. «Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (€220 мільйонів).
  • Максим Микитась фігурує у ще одній справі — за фактом заволодіння 81 мільйоном гривень коштів Нацгвардії, справу зараз слухають у суді.