FT: США та Велика Британія посилюють співпрацю над санкціями

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Сполучені Штати Америки та Велика Британія погодилися зміцнити свою співпрацю у впровадженні та забезпеченні санкцій.

Про це пише Financial Times.

У спільній заяві, яка є в розпорядженні видання, високопосадовці скарбниці США та Великої Британії заявили, що вирішили вивести свою співпрацю на «новий рівень».

«З часом ми розраховуємо усвідомити переваги нашої співпраці не лише щодо санкцій, запроваджених у відповідь на вторгнення росії в Україну, але й щодо інших загальних режимів санкцій... наші спільні цінності та спільна роль у глобальній фінансовій системі роблять наше партнерство неймовірно потужним», — зазначили директор управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США Андреа Гакі та директор управління впровадження фінансових санкцій Міністерства фінансів Великої Британії Джайлз Томсон.

У Міністерстві фінансів США планують створити нову посаду головного економіста з питань санкцій для вивчення економічного ефекту від них. Британське OFSI [управління щодо здійснення фінансових санкцій] також розшириться.

Гакі та Томсон заявили, що OFAC [управління контролю за іноземними активами Мінфіну США] та OFSI особливо зосереджені на спільних підходах до «кіберзагроз та зловживання віртуальними активами, покращення обміну інформацією та забезпечення того, щоб наші санкції не заважали гуманітарній торгівлі та допомозі тим, хто її потребує».

  • Європейський Союз 6 жовтня затвердив восьмий пакет санкцій проти росії. Він містить заборону на імпорт російської продукції на суму €7 млрд та обмеження цін на нафту. Також ЄС розширив санкції проти фізичних осіб та російських компаній, які причетні до незаконних «референдумів» на території України.
  • Видання Bloomberg писало, що Європейський Союз розглядає новий пакет санкцій проти росії. Він дозволить покарати людей, які допомагають ухилятися від обмежувальних заходів ЄС.