МЗС України заявило про плани росії підірвати «Турецький потік»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ повідомило, що українська сторона має інформацію про плани росії влаштувати диверсію на газопроводі «Турецький потік» і звинуватити в цьому Україну.

Про це йдеться на сайті МЗС.

У відомстві кажуть, що росія за допомогою енергетичного шантажу безуспішно намагалася схилити європейські уряди до поступок, зокрема, до зняття санкцій, і може посилити свій терор.

«Тому путін вирішив перейти від шантажу до тероризму — фізичного пошкодження енергетичної інфраструктури. Його мета — зруйнувати шляхи постачання та висунути ультиматум: запускайте «Північний потік — 2», бо у вас немає іншого вибору. Публічні натяки на це вже лунали від російських посадовців», — вважають у міністерстві.

У МЗС заявили, що країни мають протистояти рф і чітко заявити, що запуску «Північного потоку — 2» чи зняття санкцій не буде за жодних умов.

  • Напередодні путін заявив, що росія могла би постачати Європі газ через вцілілу гілку «Північного потоку — 2» або «Турецьким потоком». Також він знову заявив про спроби організації вибуху на «Турецькому потоці».