Опитування: 73% американців за подальшу підтримку України попри ядерні погрози путіна

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Сімдесят три відсотки опитаних американців заявили, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну, попри погрози росії використати ядерну зброю.

Про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos.

Онлайн-опитування 1 005 американців показало, що 73% погодилися з тим, що США повинні продовжувати підтримувати Україну. З цим погодилися як демократи, так і республіканці, хоча серед однопартійців Джозефа Байдена було більше підтримки — 81%, ніж серед республіканців — 66%.

В останньому опитуванні, проведеному 4—5 жовтня, 66% респондентів заявили, що Вашингтон має продовжувати надавати зброю Україні, у порівнянні з 51% в аналогічному опитуванні в серпні.

Водночас більшість американців (58%) бояться, що країна рухається до ядерної війни з росією. А 65% стурбовані тим, що війна може загостритися, якщо Україні нададуть далекобійну зброю.

Також поменшало американців, які вважають, що проблеми України не є справою США, і що Вашингтон не має втручатися — 35% висловили таку думку, порівняно з 40% у серпні.

Американські виборці 8 листопада підуть на проміжні вибори, які визначать, хто контролюватиме Конгрес і багато урядів штатів. В останньому опитуванні 68% заявили, що швидше за все підтримають кандидата, який за продовження військової допомоги Україні, а 72% заявили, що швидше за все голосуватимуть за кандидата, який підтримує українських біженців.