Трьох українських морпіхів змогли витягти з окупованої території. Після поранення у березні вони пів року переховувалися у місцевих жителів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Головне управління розвідки Міноборони разом із іншими відомствами змогли витягти з окупованої території трьох українських військових. Вони отримали поранення ще у березні, але весь цей час переховувалися у місцевих жителів.

Про це пише пресслужба ГУР Міноборони.

Там розповіли, що отримали інформацію про те, що в одному з окупованих міст на сході України переховуються троє українських військових: двоє чоловіків та жінка. Вони служать у бригаді морської піхоти.

«У березні під час бойових дій чоловіки отримали поранення. Внаслідок цього їхня група не змогла самостійно повернутися на підконтрольну територію. Всі троє були змушені переховуватися в зоні окупації. Протриматися протягом шести місяців вони змогли завдяки патріотизму місцевих мешканців, які надавали воїнам ліки та продукти харчування», — зазначили в ГУР.

Для повернення військових ГУР спільно з іншими правоохоронними та військовими органами провели операцію з евакуації. Наразі всі троє військових перебувають на підконтрольній Україні території та хочуть повернутися на військову службу.