NYT: У штаб-квартирі НАТО збиралися представники 40 країн, щоб обговорити виготовлення зброї для України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Брюсселі відбулася зустріч представників близько 40 країн, метою якої було обговорити шляхи інтенсифікації постачань зброї до України.

Про це пише The New York Times.

Зустріч відбулася у штаб-квартирі НАТО. Її учасниками стали представники оборонних відомств, які відповідають за закупівлі зброї. Високопоставлений чиновник альянсу розповів виданню, що учасники зустрічі обговорили прогалини в постачанні озброєння та те, як координувати його виробництво, щоб швидко ліквідувати нестачу.

За словами джерел видання, головним пріоритетом для обговорень було збільшення боєприпасів для гаубиць і реактивної артилерії. Деякі компоненти, які потрібні для зброї, застаріли, а дефіцит мікроелектроніки та інших запчастин спричинив затримки виробництва в Сполучених Штатах. Тому США намагаються розвʼязати ці проблеми, і Пентагон готовий розглянути рішення від інших країн.

  • Напередодні США виділили Україні новий пакет військової допомоги на $1,1 мільярда, до якого мають увійти 18 систем HIMARS, а також системи протидії безпілотникам.
  • Сенат США схвалив законопроєкт про тимчасове фінансування для уникнення урядового шатдауну, який передбачає і допомогу Україні на $12,4 мільярда.