Instagram назавжди заблокував акаунт Pornhub. Порносайт назвав це дискримінацією

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Соцмережа Instagram назавжди заблокувала акаунт порносайту Pornhub, заявивши про численні порушення і недотримання політики соцмережі.

Як пишуть The Verge і Vice, представник компанії Meta, яка володіє Instagram, заявив, що акаунт Pornhub видалений. У Meta стверджують, що впродовж 10 років Pornhub неодноразово порушував умови щодо публікації оголених тіл і сексуальних домагань. При цьому представник Meta не уточнив, як саме Pornhub порушував правила.

У відповідь Pornhub опублікував у Twitter відкритого листа, у якому назвав цей крок несправедливим і зажадав від Meta та Instagram чітко пояснити підстави для видалення акаунту. У Pornhub заявили, що Instagram займається дискримінацією творців контенту для дорослих, а політика мережі щодо акаунту порносайту довгі роки була «непрозорою та лицемірною», через що Pornhub зазнав збитків.

Також у Pornhub звернули увагу на те, що Instagram спокійно дозволяє знаменитостям і брендам публікувати відвертий контент без жодних наслідків. У приклад навели пости Кім Кардашьян, акцентувавши на тому, що за подібні фото Instagram блокував контент порнозірок.

  • Акаунт Pornhub у Instagram мав 13,1 мільйона підписників. Офіційний обліковий запис Pornhub мав 6 200 фото та відео. Відвертого контенту там не було.