Журнал TIME склав рейтинг «людей, які змінюють майбутнє світу». До нього увійшли два українські міністри

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Два українські міністри потрапили до переліку TIME100NEXT. Видання щороку обирає сотню людей, які змінюють майбутнє світу.

Відповідний список розміщений на сайті журналу.

Усіх людей журнал розподілив за пʼятьма категоріями: Артисти, Феномени, Новатори, Лідери та Адвокати.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров потрапив до списку Новаторів. Також у цьому списку опинилася українська математикиня Марина Вязовська. Крім них, до переліку увійшли співачка FKA Twigs, футболістка Саманта Керр та інші.

Ще один український посадовець — міністр інфраструктури Олександр Кубраков — увійшов до списку Лідерів. Cюди також потрапили активістка Фарвіза Фархан, премʼєр-міністр Естонії Кая Каллас, очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок, тайванський політик Енох У та інші.

Федоров став міністром ще у серпні 2019 року. До цього він керував digital-напрямком передвиборчого штабу Зеленського. Михайло Федоров став наймолодшим міністром в історії України.

Олександр Кубраков після парламентських виборів 2019 року став нардепом від партії «Слуга народу». За кілька місяців його призначили очільником Укравтодору, а у травні 2021 року він став міністром інфраструктури.