Росіяни за один день знайшли неполадки одразу на двох «Північних потоках»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Росіяни за один день зафіксували зниження тиску одразу на двох своїх газопроводах до Європи — на «Північному потоці» та на «Північному потоці — 2», який так і не запустили в роботу.

Про це пише російський Интерфакс.

Спочатку вдень росіяни заявили про неполадки на «Північному потоці — 2». Диспетчер берегового майданчика газопроводу зафіксував різке падіння тиску у трубопроводі. Про це одразу повідомили береговим службам Німеччини, Данії, Швеції, Фінляндії та росії. Пізніше стало відомо, що розгерметизація газопроводу сталася у винятковій економічній зоні Данії.

А вже ввечері оператор газопроводу «Північний потік» повідомив про зниження тиску газу і на цьому газопроводі — причому одночасно на обох нитках. Наразі причини зʼясовують.

Обидва газопроводи майже не працюють і не перекачують газ із росії до Європи. «Північний потік — 2» через вторгнення російських військ до України так і не запустили, а от «Північний потік» улітку майже повністю зупинили нібито через знайдені неполадки. На Заході хотіли зробити виняток із санкцій та передати росіянам турбіни, але цього досі не сталося.

Очікується, що росія після настання холодів розпочне енергетичний шантаж Європи, скорочуючи або припиняючи поставки газу. Це нібито має змусити Захід припинити допомогу Україні та сісти за стіл перемовин із кремлем.