«Радіо Свобода»: окупанти планували на листопад «референдум» у Харківській області. Хотіли намалювати 75% за приєднання до рф

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Російська влада планувала на початку листопада провести на окупованих територіях Харківської області «референдум» про приєднання до росії. За планом 75% мали б «підтримати» таку пропозицію.

Про це пише видання «Радіо Свобода» з посиланням на «стратегію» росіян із підготовки до псевдоголосування.

Документ має назву «Стратегія проведення референдуму про входження Харківської області до складу російської федерації». Саме псевдоголосування планували провести з 1 по 7 листопада.

У документі вказано, що загалом «проголосувати» повинні 142 тисячі людей, з яких понад 100 тисяч мали висловитися «за». «Стратегію» розробили нещодавно, оскільки на ній зазначено лінію фронту станом на 24 серпня.

Радіо Свобода

Серед основних ризиків розробники «стратегії» вказували на відсутність кадрів для роботи у виборчих комісіях і проукраїнські настрої населення.

  • Росіяни планували провести «референдуми» на захоплених територіях України у вересні. РосЗМІ писали про 14 вересня, але це стосувалося лише окупованого Донбасу.
  • У Херсонській області окупанти перенесли «референдум» з міркувань «безпеки». Згодом російські видання написали, що через контрнаступ ЗСУ у кремлі взагалі поставили «на стоп» питання проведення псевдоголосувань і поки що не знають, що з цим робити.